Aktivitusbesök.

Då var man hemma från Göteborg efter ett besök hos Aktivitus. Idag var det Patrik och en ny kille vid namn Andreas som höll i testerna. Vi snackade lite träning och allmänt innan vi startade och vi började med laktattest. Började på 80 watt och detta stegrades med 40 watt var tredje minut till dess att laktatnivåerna gick kraftig uppåt. Höll runt 90 i kadens och slutade runt 330 watt och då en tröskel på 270 watt. Detta är endast 10 watt sämre än vad jag hade i april och då var jag i tävlingform. Sen fortsatte vi med VO2maxtest och med den hatade masken över näsa och mun. Som tur är är jag van vid det från räddningstjänsten så jag far inte illa av den. Dock är det jobbigt när det känns som att man inte får luft i slutet. Låg på samma VO2 som förra gången vi gjorde detta vilket var 51,9 ml/kg/min. Detta kör man tills man inte orkar mer eller tills man går under 50 i kadens. 

Efter detta var det dags för wingatetest och då lägger man på 10% av kroppsvikten vilket i mitt fall blev 8,4 kg i korgen på cykeln. Sen fick jag trampa upp i 190 i kadens och då släpps korgen ner och det blir tungt. Sen ska man hålla trapporna igång i 30 sekunder. Det låter inte lång tid men det är så sjukt jobbigt och när han säger att det är hälften kvar vill man kliva av. I mitt fall hade jag en peakpower runt 1330 watt och sen droppade det hela vägen. dock lyckades jag hitta en extra växel under dom sista 5 sekunderna så kurvan såg helt skev ut. Nu var vi färdiga och jag gick på darriga ben till omklädningsrummet och duschade. Det var dock nära att lunchen kom upp men jag lyckades hålla ner den.:)

Efter duschen var det dags för genomgång och redovisning av siffrorna. Lite besviken blev jag att jag hade samma siffror men förra testet var ju som sagt i april och nu är det december så sköter jag min träning och kost så kommer det att förbättras till våren. Dock måste jag nog få upp lite styrka i benen för den har dalat en del sen första gången.

Nu är det dags för lite mat och sen blir det soffan och i morgon styr vi mot Örebro igen för 2 dagars kurs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s